Galaten 5:1 Christus heeft ons bevrijd opdat wij in vrijheid zouden leven; houd dus stand en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen.

Vrijheid is een hot topic; iedereen wil vrij zijn, maar kunnen we die vrijheid wel aan? Toen de corona crisis begon, koos onze regering voor een ‘intelligente lock down’, vertrouwend op ons gezonde verstand. Thuisblijven was een advies, geen wet. Sommige mensen bleven thuis, anderen gingen wandelen maar vermeden drukte en anderen gingen naar het strand ook al was het bomvol. Hoe mensen omgingen met de regels, liet veel zien over hun volwassenheid.

De vrijheid die Jezus geeft, vraagt om geestelijke volwassenheid. God gaf de wet als discipline tot Christus zou komen. Men had de wet nodig, omdat ze nog geestelijke baby’s waren. Ze konden de vrijheid niet aan. Net als dat kinderen regels nodig hebben tot ze volwassen genoeg zijn om de juiste keuzes zelf te maken.

Jezus kwam om ons vrij te zetten van zonde & wet. Paulus schrijft de Galaten hierover, omdat sommige gelovigen dachten dat ze besneden moesten worden, wat hun weer slaven van de wet zou maken! Hiermee waren ze niet alleen onvolwassen christenen, maar ze ontkenden Gods genade. Als je vertrouwt op de wet, dan geloof je dat je gered bent door werken, niet door geloof! Maar het is onmogelijk de wet te houden, tenzij je Jezus bent.

Als je gelooft in Jezus, word je ‘zondige natuur’ gekruisigd met Christus. Jij leeft niet meer, maar Christus in jou. Je ontvangt de Heilige Geest als een erfenis; Hij is de wet, geschreven op je hart, jouw gids. Hoe geweldig is dat? Als Gods Geest in ons is, zijn we zijn kinderen, hoe kunnen we dan nog als slaven leven?

Wij zijn geroepen om in vrijheid te leven, door zijn Geest, in geloof. Dit wordt zichtbaar door onze liefde & vriendelijkheid.  Paulus somt de wet op in één regel; Heb je naaste lief als jezelf. Vraag de Heilige Geest om je te leiden, dan zal je weten hoe je je naaste lief kan hebben.

Lizzy

Hi, ik ben Lizzy. 10 jaar getrouwd en moeder van 4 kinderen. Creatieve duizendpoot, gezellige kletskous, dromer, herstellend perfectionist. Gek op Gods schepping en altijd op zoek naar natuurlijke middeltjes voor health & beauty. Fun fact: Ik dans tijdens het tanden poetsen en zing tijdens het koken. Na 10 jaar in het buitenland probeer ik weer een beetje in Nederland te aarden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch