Maar kan een vrouw haar zuigeling vergeten of harteloos zijn tegen het kind dat zij droeg? Zelfs al zou zij het vergeten, ik vergeet jou nooit. Ik heb je in mijn handpalm gegrift, je muren staan mij steeds voor ogen.

Jesaja 49:15-16

Voel jij je wel eens alleen? Ook al zijn we getrouwd of hebben we mensen om ons heen, we kunnen ons toch vergeten voelen. Soms lijkt het of iedereen om je heen succesvol is, maar jou gebeden worden niet verhoord. Ziet God je eigenlijk nog wel?

God vergeet jou niet. Jouw naam is geschreven in de palm van zijn hand. Sommige ouders hebben een tattoo op hun arm met de namen van hun kinderen erop. Niet dat ze dat nodig hebben om te onthouden wie hun kinderen zijn, maar meer om het zichtbaar, tastbaar te maken. Ik heb vier kinderen in mijn buik gedragen en hen gevoed, en kan me niet voorstellen dat ik ze ooit zou vergeten. Ik denk continu aan ze. Ik praat voortdurend over ze. En wat ze ook doen of welke weg ze ook kiezen, ik zal altijd van ze blijven houden. De liefde van een moeder is zo krachtig!

God, ook al noemen wij Hem onze Vader, heeft zowel de liefde van een vader als de liefde van een moeder. Vrouwen zijn immers naar Gods beeld gemaakt! Ik heb deze liefde nooit echt kunnen vatten totdat ik zelf een moeder werd. En dan nog, mijn liefde is niet zo perfect als die van God! Zijn liefde is volmaakt, onvoorwaardelijk en houdt nooit op. Wat je ook doet. Hij vergeet je niet, zelfs al zou je Hem vergeten.

God heeft de liefde van een vader en een moeder

Jesaja is een prachtige profetie die laat zien dat God een God van liefde en gerechtigheid is. Hij houdt van ons maar haat het kwaad en onrecht. Het was oorspronkelijk geschreven aan het volk van Juda in de tijd van hun ballingschap in Babylon. Ze verbleven in een vreemd land en velen waren God vergeten, ze hadden idolen en er was veel onrecht. Dus als je dit boek gaat lezen (dat kost je wel een paar uurtjes!) zal je oordeel vinden en een oproep tot bekering, maar ook Gods prachtige beloftes van redding en herstel. En die beloftes blijven staan, ook al hebben velen in ons land God de rug toegekeerd.

God zal zijn mensen troosten en hen herstellen. Hij is een God van liefde en barmhartigheid. En deze boodschap is niet alleen voor Juda toendertijd, het is ook voor ons! “I zal u geven als een licht aan de volken, dat mijn redding zal rijken tot het einde der aarde” (49 vers 6). Misschien ben jij wel in de steek gelaten door je ouders en vind je het moeilijk Gods liefde te ontvangen. Of wacht je al zo lang op antwoord op een gebed. Weet dat God je nooit alleen zal laten. Hij neemt niet alle moeilijkheden weg, maar Hij loopt met je mee. Hij zal je troosten in je pijn en zal je laten zingen van vreugde!

Lizzy

Hi, ik ben Lizzy. 10 jaar getrouwd en moeder van 4 kinderen. Creatieve duizendpoot, gezellige kletskous, dromer, herstellend perfectionist. Gek op Gods schepping en altijd op zoek naar natuurlijke middeltjes voor health & beauty. Fun fact: Ik dans tijdens het tanden poetsen en zing tijdens het koken. Na 10 jaar in het buitenland probeer ik weer een beetje in Nederland te aarden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch