Geliefde broeders en zusters, wij zijn nu al kinderen van God. Wat we zullen zijn is nog niet geopenbaard, maar we weten dat we aan hem gelijk zullen zijn wanneer Hij zal verschijnen, want dan zien we hem zoals Hij is. Ieder die dit vol vertrouwen van hem verwacht maakt zich rein, zoals ook Jezus rein is.

1 johannes 3: 2-3

 

Heb je ooit een klein kind horen zeggen: ‘Als ik later groot ben, word ik net als mama / papa!’? Kinderen kijken naar hun ouders op en kopiëren hun gedrag; ze leren van wat ze zien. Helaas zijn onze ouders niet perfect, en kinderen vallen vaak in dezelfde zonden als hun ouders. In deze bijbeloverdenking vertel ik meer over wat het betekent om een kind van God te zijn.

 

Het goede nieuws is dat we een perfecte hemelse Vader hebben, wij zijn zijn kinderen. Jezus is ons voorbeeld en wanneer Hij verschijnt, zullen we Hem zien zoals Hij is en zullen we zijn net als Hij! Kun je je voorstellen dat we Hem in al zijn glorie zullen zien, van aangezicht tot aangezicht? We zullen puur en rein zijn, niet meer in staat te zondigen! Maar zelfs nu zijn wij al zijn kinderen, en we moeten dan ook leven als zijn kinderen!

Johannes moedigt ons aan om in het licht te wandelen, net zoals Jezus wandelde. Hij is het licht. We hebben Jezus nog niet gezien, maar we hebben zijn woord – de bijbel – en de Heilige Geest ontvangen om ons te leiden en te onderwijzen. Het enige wat wij moeten doen is tijd doorbrengen met Hem. Want hoe meer tijd je met iemand doorbrengt, hoe meer je op iemand gaat lijken.

Blijf je richten op de Vader, en niet op de wereld, want die zal uiteindelijk vergaan. Jezus deed ook alleen wat de Vader zei dat Hij moest doen. ‘Een ieder die in Hem blijft, zondigt niet. Dit is hoe we laten zien dat we zijn kinderen zijn.’ Natuurlijk, we zijn mensen, en we zullen heus nog fouten maken. Maar God wil je helpen om steeds meer te gaan leven zoals Hij het bedoeld heeft; vanuit zijn liefde.

Hoe meer tijd we met God doorbrengen, des te meer we op Hem gaan lijken. En we zullen zo vol zijn van zijn liefde, dat het makkelijker wordt vanuit liefde te handelen. Maar verwacht er niks voor terug – de kans is zelfs groot dat de wereld je zal haten. Hoewel we als kinderen van God veel zegeningen ontvangen op aarde, we zullen ook lijden. Onze echte beloning is in de hemel!

Lizzy

Hi, ik ben Lizzy. 10 jaar getrouwd en moeder van 4 kinderen. Creatieve duizendpoot, gezellige kletskous, dromer, herstellend perfectionist. Gek op Gods schepping en altijd op zoek naar natuurlijke middeltjes voor health & beauty. Fun fact: Ik dans tijdens het tanden poetsen en zing tijdens het koken. Na 10 jaar in het buitenland probeer ik weer een beetje in Nederland te aarden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch