2 Korinthe 4: 7-9 (HSV) Maar wij hebben deze schat in aarden kruiken, opdat de alle overtreffende kracht van God zou zijn en niet uit ons. Wij worden in alles verdrukt, maar niet in het nauw gebracht; wij zijn in twijfel, maar niet vertwijfeld; wij worden vervolgd, maar niet verlaten; neergeworpen, maar niet te gronde gericht.

Een aarden kruik. Beschadigd, maar toch mooi. Het eerste beeld dat bij dit vers in mijn gedachten komt is een oude dame met een prachtige glimlach. Iemand die veel heeft meegemaakt, maar nog steeds straalt als de zon. Iemand als Corrie ten Boom. Ze is door de hel gegaan maar vond haar kracht in Jezus. Een kostbare schat van ontelbare waarde.

Gods glorie, zijn licht is zo sterk en schitterend, dat Hij geen gouden vazen nodig heeft om te stralen. Hij gebruikt breekbare, beschadigde kruiken om zijn kracht te laten zien. Hij werkt door onze gebrokenheid heen. Hoe meer duisternis we meegemaakt hebben, des te opvallender is het licht dat we uitstralen! Vaak denken we dat perfect moeten zijn voordat we God kunnen dienen of een ander kunnen helpen. Maar dat is niet waar! De discipelen van Jezus waren ook heel gewone mensen. Ze maakten fouten en hadden allemaal hun eigen verhaal.

Misschien voel jij je wel als die beschadigde kruik. Weet dan, dat je waardevol bent, een kostbare schat in de ogen van je Maker. En Hij wil je heel maken. Jouw identiteit wordt niet bepaald door wat je gedaan hebt of door wat jou is overkomen. Jouw identiteit ligt in Hem.

Als je door een moeilijke tijd heen gaat, onthoud dan dat God jouw littekens kan gebruiken voor zijn eer. We groeien door de pijn. Ons verhaal wordt op een dag een getuigenis. Betekent dit dat God de pijn veroorzaakt? Nee, dat geloof ik niet. We leven in een gebroken wereld. Maar God geeft ons kracht om vol te houden. Hij is er bij. En deze tijdelijke pijn weegt niet op tegen de eeuwige glorie die op ons wacht.  

Ons lichaam wordt ouder, we krijgen rimpels op onze huid en krassen op onze ziel. Maar ons binnenste wordt elke dag vernieuwd. Dus hoe ouder we worden, des te meer kunnen we Gods schoonheid weerspiegelen!  

Maar ons binnenste wordt elke dag vernieuwd

Geloof jij dat God jouw situatie kan gebruiken voor zijn glorie? 

‘Here Jezus, geef ons kracht en laat ons zien hoe we uw licht kunnen schijnen juist als wij ons zwak voelen.’   

Lizzy

Hi, I'm Lizzy. Married for 10 years, mother of four kids. Creative, chatty, dreamer, recovering perfectionist. In love with Gods creation and always looking for natural health & beauty solutions. Fun fact: I dance when I brush my teeth and sing when I cook. After being a missionary for 10 years I'm back in the Netherlands, my home country.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish