Uit haar verschijning spreken kracht en waardigheid, de dag van morgen ziet ze lachend tegemoet.

Spreuken 31:25

Een vrouw met kracht, waar vind je die? Dit bijbelgedeelte is niet bij iedereen geliefd. Toch heb ik deze tekst als grote poster op de wc hangen. Misschien een beetje vreemde plek, maar laten we nou even eerlijk zijn, daar kom je toch regelmatig binnenlopen? Dit vers herinnert mij eraan wie ik ben. Niet dat ik mij sterk en waardig voel, maar ik mag weten dat God mij kleedt met kracht en waardigheid. Als ik op Hem vertrouw, kan ik rusten en met een glimlach aan mijn toekomst denken.

Op een rustige zondagmorgen was mijn peuter aan het slapen en ik mediteerde op Gods woord met potlood, aquarelverf en aanbiddingsmuziek op de achtergrond. Ik handletterde het bovenstaande vers en schilderde er bloemen omheen. Ik voelde zoveel vrede en blijdschap, creativiteit is mijn manier van rusten en door zo bewust met een tekst bezig te zijn dringt het ook echt tot me door. Het handletteren had ik nog maar net ontdekt en ik vond het heerlijk om te experimenteren met nieuwe materialen zoals pastelkrijt, aquarelpotloden en verf.

Lange tijd ben ik best onzeker geweest over mijn creatieve kunsten, ik dacht altijd dat ik er niet goed in was omdat ik altijd een voorbeeld gebruik en het niet zomaar uit mijn hoofd kan. Toen realiseerde ik me dat zelfs de beroemste kunstenaars begonnen zijn met het naschilderen van andermans werk. En hoewel er mensen met speciale gaven geboren worden, de meesten zullen toch jaren moeten oefenen voordat ze ergens goed in zijn. Dus ik ben begonnen met tekenen van muntblaadjes, daarna bloemen en het wordt steeds mooier.

Maar goed, terug naar die zondag. Ik was dus bezig met die bijbeltekst. Het vers betekent veel voor mij, omdat ik meegedaan heb aan een online huwelijks cursus genaamd strength and dignity. Daar leerde ik anderen (en mijn man vooral) meer te respecteren zonder aan mijzelf voorbij te gaan. Door lief te hebben maar ook grenzen te stellen. Het heeft mijn huwelijk en mijn karakter verbeterd. En nu mag ik ook anderen daarin coachen, hoe mooi is dat?

Ik was klaar met mijn tekening en ging even boven kijken. Ik had haar eerder al een beetje horen zingen, maar nu was het stil. Oh-oo. Stilte kan maar twee dingen betekenen; ze slaapt, of ze is iets stiekems aan het doen. Het laatste dus. Ik was niet de enige die geschilderd had; ALLES, inclusief zijzelf, zat onder de acrylverf!

Ik probeerde niet in paniek te raken. Ik probeerde niet te lachen. Ik probeerde niet boos te worden. Ik zette kleine Anna in bad, vroeg mijn andere kinderen beneden te blijven en begon te boenen. De vloer, de deuren, kastjes, het bed en zelfs de muur. Daar zat ik dan op mijn knieen. Ik kon wel janken, want mijn favoriete dekbedovertrek was verpest. Maar ik bleef maar denken aan die bijbeltekst. Ik ben een vrouw met kracht en waardigheid, ik lach zonder angst voor morgen. Ik hielp Anna uit bad en ze bood aan te helpen met schoonmaken. De schat. In het midden van de rommel voelde ik Gods rust en vrede. Zijn glimlach over mij. Je doet het goed. Je kunt dit. Jij bent een moeder. Ik geef je alle kracht die je nodig hebt.

Een paar weken later las iemand Spreuken 31 voor tijdens een vrouwen bijeenkomst. Ik kon merken dat sommige vrouwen zich ongemakkelijk voelden bij deze tekst. Dat heb ik ook lang gehad. Op de een of andere manier voelen we alsof we nooit kunnen voldoen aan de beschrijving van die ideale vrouw in de bijbel. Maar weet je, ik zie die tekst als een proclamatie. Daarom hang ik de tekst op als herinnering aan wie ik ben. Omdat God ons krachtig & waardig heeft gemaakt.

Ook al voel ik me soms een mislukking als moeder en op mijn werk, deze woorden spreek ik uit als herinnering aan wie ik ben in Christus. We kunnen kracht & waardigheid laten zien als we rustig blijven in stressvolle momenten. En God is het die de vrede geeft om rustig te blijven.

ps. Mijn favoriete dekbed was niet meer te redden. Maar ik had er vrede mee en ben op zoek gegaan naar een nieuwe. Dat was niet makkelijk, want ik ben nogal kieskeurig. Ik kon niks vinden, totdat ik een hele mooie zag op een showmodel van een bed. Ik vroeg aan de verkoopster of ze die nog hadden, maar hij was uitverkocht. Dus ik vroeg of ze deze van het bed af kon halen. Dat mocht, en ik kreeg nog korting ook. God weet wat we nodig hebben.

Wil jij ook een vrouw met kracht en waardigheid worden of heb je behoefte aan coaching? Kijk dan eens bij life coaching.

Dit artikel heb ik herschreven. De oorspronkelijke versie vind je op mijn engelstalige blog little hidden treasures.

Lizzy

Hi, I'm Lizzy. Married for 10 years, mother of four kids. Creative, chatty, dreamer, recovering perfectionist. In love with Gods creation and always looking for natural health & beauty solutions. Fun fact: I dance when I brush my teeth and sing when I cook. After being a missionary for 10 years I'm back in the Netherlands, my home country.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish